Karo Iskedjian, chef-kok en oprichter Villa La Bella

Het begon allemaal in 2008, toen het gezin Iskedjian vanuit Armenië naar Nederland emigreerde. Als jonge jongen kon Karo niet stilzitten en wilde hij een opleiding tot fitnesscoach volgen. Terwijl hij hard zijn best deed om de Nederlandse taal te leren, moest hij een beroepsopleiding kiezen. Toen de wachtlijsten voor de opleiding tot fitnesscoach erg lang bleken te zijn, besloot Karo de niveau 1 koksopleiding te gaan volgen bij ROC Eindhoven. Zonder het toen te weten, stond hij aan de start van een mooie carrière.

In schooljaar 2009 – 2010 werd hij verkozen als Topper van alle scholen van ROC Eindhoven. Vervolgens won hij als beste kok de Hans Köll Award 2011 en behaalde hij zijn niveau 2 koksdiploma. Tijdens zijn derde jaar stond Karo nog steeds gedreven en vol passie in de keuken. Het werd zijn werkveld, waarin plezier, creativiteit en originaliteit tot uiting kwamen.

In 2012 won Karo de Preuvenemint Award, een internationale wedstrijd voor studenten van horecavakscholen. In 2013 begon hij zijn eerste zaak, die hij vernoemde naar zijn moeder Bella. Restaurant La Bella werd een begrip in Woensel en omgeving.

In 2017 opende Karo Villa La Bella in een prachtig monumentaal pand in Veldhoven. Daar wil hij als chef-kok mensen graag laten kennismaken met de Armeense cultuur en de bijbehorende specialiteiten. Samen delen, genieten en het leven vieren staan in Armenië centraal. Familie is er erg belangrijk. Dat zie je ook terug bij Villa La Bella: het restaurant draagt de naam van moeder Bella en het hele gezin werkt mee aan de sfeer en kwaliteit.

Karo: “Mijn moeder Bella heeft mij de passie voor lekker eten bijgebracht en me geleerd hoe belangrijk sfeer is. Naast mijn familie ben ik ook alle mensen van ROC Eindhoven/het Summa College (met name Mounir Toub en Peter van den Broek) die mij vanaf leerjaar 1 hebben bijgestaan en hebben geholpen met groeien heel dankbaar voor alle steun.”

 

Villa La Bella

Villa La Bella werd in 2017 opgericht door Karo Iskedjian. Na drie succesvolle jaren met restaurant La Bella in Eindhoven, zocht Karo een grotere uitdaging. Zijn droom was een restaurant van hoog niveau, dat voor een groot publiek betaalbaar zou zijn. In 2017 werd deze droom werkelijkheid met Villa La Bella.

Villa La Bella is gevestigd aan de Kruisstraat 23 in Veldhoven. Het monumentale pand behoort tot de lijst van rijksmonumenten van de gemeente. Het huis werd in 1928 in expressionistische landhuisstijl gebouwd naar een ontwerp van architect A. Valk. Villa La Bella heeft een internationaal georiënteerde keuken, waarin elke cultuur weleens op de kaart voorkomt. Karo wil zijn creativiteit niet beperken tot één soort keuken.

Unieke bereidingswijze

De bereiding van de gerechten gebeurt op unieke wijze. Karo kookt met emotie en liefde. Hij voelt aan welke gerechten op welke wijze bereid moeten worden. Het uitgangspunt van elk gerecht is de balans van smaak, het behoud van vitamines en het design. Door het op de juiste manier toepassen van kooktechnieken, worden gerechten bereid die lekker, gezond en aantrekkelijk zijn.

Villa La Bella in de media

“Het is een voorrecht om mensen met koken te kunnen inspireren en daarbij dromen na te mogen najagen.”

Bekijk interviews, programma’s en lees artikelen over Karo en Villa La Bella.

Kijk rond bij Villa La Bella