Karo Iskedjian

Het begon allemaal in 2008, toen Karo uit Armenie naar Nederland emigreerde. Als jonge jongen kon hij niet stil zitten en wilde een opleiding tot fitnesscoach volgen. Terwijl Karo hard bezig was met het leren van de Nederlandse taal, moest hij een beroepsopleiding kiezen. Toen de wachtrijen van opleiding fitnesscoach te lang waren, besloot Karo de koksopleiding te volgen.
Karo begon aan zijn koksopleiding niveau 1 aan ROC Eindhoven. In 2009 – 2010 werd hij voor de 1e plek als Topper van alle ROC’s van Eindhoven genomineerd. In 2011 werd Karo verkozen tot beste kok tijdens de Hans Köll Award 2011 en behaalde hij zijn niveau 2 koksdiploma. Tijdens zijn derde jaar was Karo nog steeds gedreven en gepassioneerd door koken. De keuken werd zijn werkveld waarin plezier, creativiteit en originaliteit tot uiting kwamen. In 2012 verkreeg Karo de eerste plek op de Preuvenemint Award. In 2013 begon hij zijn eerste Pizzeria en noemde de zaak naar zijn moeder Bella. De zaak La Bella werd een begrip in Woensel en omgeving.

““Ik ben hartelijk dankbaar aan Summa College voor alle steun en voor alle mensen (o.a. Mounir Toub en Peter van den Broek), die vanaf jaar één mij hebben bijgestaan en hebben geholpen met groeien”.

Karo Iskedjian
Chef-kok/Oprichter Villa La Bella

Villa La Bella

Villa La Bella is in 2017 opgericht door Karo Iskedjian. Na drie succesvolle jaren van La Bella Pizzaria, zocht Karo naar een grotere uitdaging. Het was zijn droom om een restaurant van hoog niveau op te richten, die voor iedereen betaalbaar was. In 2017 is de aftrap gegeven om deze droom tot werkelijkheid te maken en werd Villa La Bella opgericht.

Villa La Bella is gevestigd op Kruisstraat 23 in Veldhoven. Het monumentale gebouw behoort tot de lijst van rijksmonumenten van de gemeente. Het huis werd in 1928 in expressionistische landhuisstijl gebouwd naar het ontwerp van architect A. Valk en is thans in gebruik als restaurant. Villa La Bella is een internationaal georiënteerde keuken, waarin elke cultuur wel eens op de kaart voor komt. Karo wil zijn creativiteit niet laten beperken tot één soort keuken.

Bereidingswijze

De bereiding van de gerechten wordt op unieke wijze gedaan. Tijdens het koken legt Karo de nadruk op emotie en liefde. Hij voelt aan welke gerechten op welke wijze bereid moeten worden. Het uitgangspunt van elk gerecht is de balans van smaak, het behoud van vitamines en het design. Door het juist toepassen van kooktechnieken, worden gerechten bereid die lekker, gezond en aantrekkelijk zijn om van te genieten.

Villa La Bella in De media

Het is een voorrecht om mensen met koken te kunnen inspireren en daarbij dromen na te mogen najagen. Bekijk interviews, programma’s en lees artikelen over Karo en Villa La Bella.

Bekijk Villa La Bella van binnenuit

Naar pagina Impressie